fbpx
+389 74 608 117 +389 32 605 117 info@danitravel.mk danitravelmk@gmail.com
Travel Agency & Transportation Company
+389 74 608 117 +389 32 605 117 info@danitravel.mk danitravelmk@gmail.com
Travel Agency & Transportation Company
Price
From13 €
Име и презиме*
Email адреса*
Порака*
* I aggree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1987

Зошто да патувате со нас?

 • Најдобри цени на пазарот
 • 24/7 подршка за нашите клиенти
 • Најголем избор на аранжмани
 • Сопствен возен парк

Имате прашања ?

Не двоумете се да не повикате. Ние сме стручен тим и ние сме среќни што ќе разговараме со вас.

+389 74 608 117

info@danitravel.mk

Охрид – Балкански Ерусалим

 • Времетраење: 12 саати
 • Слободни места : 40
 • Термин: Јун21'

ОХРИД – БАЛКАНСКИ ЕРУСАЛИМ

Охрид — град во југозападниот дел на Македонија, на североисточното крајбрежје на Охридското Езеро, кое по градот го носи и своето име. Охрид и Охридското Езеро се едни од главните туристички места во Македонија.

Поради големиот број на цркви и манастири, градот е познат како Балкански и Европски Ерусалим. Охрид е познат и како „град на светлината“, што претставува буквален превод на неговото старо име, Лихнид. Охридскиот регион е вклучен во светското наследство на УНЕСКО.

Цената на аранжманот вклучува

 • Превоз на наведената релација со високотуристички автобус или минибус
 • Организирани посети според програмата

Цената на аранжманот не вклучува

 • Патничко осигурување - 150мкд
 • Факултативи/Влезници - мкд.
 • Музеј на вода (залив на коските) - 100мкд.

Дополнителни информации

 • ---
ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  800 ден.

За реализација на аранжманот, потребно е минимум 20 патници.

За овој аранжман важат Општите услови на патување на Дани Травел и СКТМ.

Опис

1 ДенШтип - Охрид - Штип

РАСПОРЕД НА ТУРАТА
• 06:30 Поаѓање од Штип пред нова пошта.
• 10:30 Планирано пристигнување во Охрид со попатни паузи.
• 10:35 Света Богородица Перивлепта – Фреските се дело на солунски сликари Михаил и Евтихиј. Црквата во народот е позната и како Свети Климент бидејќи моштите на Св. Климент биле пренесени во оваа црква по претворањето на катедралната црква Св. Софија во џамија (XV век).
• 11:00 Самуилова тврдина – Охридската тврдина, симболот на градот без кој не може да се замисли неговата урбанистичка физиономија и историја е една од најголемите средновековни фортификациски градби во Македонија.
• 11:50 Свети Јован Богослов Канео – Ако не сте биле на Канео, како да не сте го посетиле Охрид, ќе ви речат локалните туристички водичи.
• 13:00 Поаѓање за Свети Наум.
• 13:30 Музеј на вода – Залив на коските (попатно застанување).
• 14:40 Пристигнување во Свети Наум – манастир изграден на висока карпа, над самото Охридско Езеро, на неговата најјужна точка, во една месност со ретка природна убавина.
• 17:30 Поаѓање за Штип и пристигнување во вечерните часови.

Галерија
Напомени
 • Агенцијата организира превоз до место кое е најпогодно за застанување и паркирање на автобусот.
 • Агенцијата го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.
 • Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.
 • За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавнитезгради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
 • Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
4 travellers are considering this tour right now!