fbpx
+389 74 608 117 +389 32 605 117 info@danitravel.mk danitravelmk@gmail.com
Travel Agency & Transportation Company
+389 74 608 117 +389 32 605 117 info@danitravel.mk danitravelmk@gmail.com
Travel Agency & Transportation Company

Воден и Лутраки

 • Времетраење: 12 саати
 • Слободни места : 14
 • Термин: 24 Мај'
Воден и Лутраки – Град познат по водопадите и топлите минерални води

Воден e град во Егејска Македонија, кој се наоѓа северозападно од Солун, или поточно во округот Постол. Во непосредна близина на градот се наоѓаат неколку природни езера и Воденските водопади на реката Вода (Воденка), кои се најголеми водопади во Грција но и голема туристичка атракција. Воедно, поради неговата околина се претпоставува дека го добил името Воден. Најголемиот водопад познат како Керанос паѓа од 70 метри висина.

Лутраки е најстарата и најпознатата термална бања во Грција. Се наоѓа во северо-западниот дел на Грција е лоциран на надморска висина од 420 метри во планинскиот венец на меѓу планините Кожув и Кајмакчелан. Лутраки е мало туристичко место со околу 2000 жители се наоѓа на само 130km од граничниот премин Богородица. Местото со своите минерални лековити извори е познато уште од времето на Александар Македонски.

Цената на аранжманот вклучува

 • Превоз на наведената релација со високотуристички автобус или минибус
 • Водство и организација со лиценциран придружник

Цената на аранжманот не вклучува

 • Користење на базените со топли минерални води - 2€ / 3€ (мал/голем базен)
 • Крпа и Бањарка доколку не понесете со вас од дома - 1,4 €
ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  1.000 ден.

За реализација на аранжманот, потребно е минимум 18 патници.

За овој аранжман важат Општите услови на патување на Дани Травел и СКТМ.

ТА Дани Травел е организатор на патувањето.

Опис

1 ДенШтип - Воден/Лутраки - Штип

Тргнување во 05:00 часот од Нова Пошта во Штип, 05:30 на бензинска Лукоил во Радовиш, 06:00 на бензинска Макпетрол во Струмица.. Патуваме преку граничен премин Богородица со попатни паузи. Пристигнување во Воден. Пауза за посета на природните убавини на градот, препознатлив по изобилството на водата и живописните водопади кои даваат посебна убавина на градот. Поаѓање кон Лутраки (се патува околу 45 мин). Индивидуално посета и користење на минералните топли води на отворено. Заминување за Штип во попладневните часови со кратка пауза во Free Shop.

Галерија
Напомени
 • Агенцијата организира превоз до место кое е најпогодно за застанување и паркирање на автобусот.
 • Агенцијата го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.
 • Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.
 • За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавнитезгради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
 • Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
 • Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање.